NOVA OCTAVIA

Dinamičnije, bolje, ljepše

10.09.2020

6 razloga zašto: ŠKODA OCTAVIA

Jedinstven dizajn

Prostrana unutrašnjost i impresivna funkcionalnost stopile su se u bezvremenski elegantan dizajn i u modelu OCTAVIA nove generacije. LED glavna svjetla i LED stražnja svjetla u svim će se vremenskim uvjetima pobrinuti za najbolju vidljivost. A to je samo jedan od brojnih zaštitnih znakova kojima će vas ovo vozilo impresionirati.

ŠKODA OCTAVIA Dizajn

LED MATRIX GLAVNA SVJETLA

Ekspresivan prednji dio vozila karakterizira široka rešetka hladnjaka koja postupno prelazi u uska LED glavna svjetla. Ona očaravaju svojom matrix funkcijom koja ciljanim uključivanjem i isključivanjem pojedinačnih LED dioda sprečava zasljepljivanje drugih sudionika u prometu. Stoga ova snažna duga svjetla možete ostaviti uključena na svim svojim putovanjima kako biste u svakom trenutku imali pregled nad situacijom u svom okruženju.

LED STRAŽNJA SVJETLA

Dvodijelna LED stražnja svjetla s bočne su strane ukrašena segmentima u obliku kristala. Ona su opremljena animiranim pokazivačima smjera koji, osim što izgledaju veličanstveno, drugim sudionicima u prometu još jasnije pokazuju da namjeravate skrenuti.

SAVRŠENO UJEDNAČENE PROPORCIJE

Savršene proporcije, jasne površine i optimizirana aerodinamika modelu OCTAVIA daju stilski i sportski izgled. Novi model OCTAVIA duži je i širi od svoje prethodne verzije te se može opremiti gumama veličine do 19". Novu značajku predstavljaju ravni uzdužni krovni nosači koji skladno prelaze u liniju krova.

Moderna unutrašnjost

Dobro došli u cockpit nove generacije koji postavlja nova mjerila u svojoj klasi. Head-up zaslon, koji informacije projicira na vjetrobransko staklo, nudi jedan potpuno novi pogled na svijet. Svi važni detalji mogu se pronaći na dvama zaslonima veličine 10". Minimalističke linije i LED osvjetljenje unutrašnjeg prostora ovoj elegantnoj atmosferi u unutrašnjosti daju završnu notu.

Unutrašnjost modela ŠKODA OCTAVIA

OPUŠTENA VOŽNJA

Ručica automatskog mjenjača (DSG) opremljena je tehnologijom shift-by-wire, što znači da više nije mehanički spojena s mjenjačem. Tako se odabir profila vožnje vrši elektroničkim putem. To znači da se stupnjevi prijenosa mijenjaju preko elegantnog prekidača, dok se nova elektromehanička ručna kočnica aktivira laganim dodirom. Svim se važnim funkcijama može rukovati preko novog 2-krakog kola upravljača.

Jedinstvena udobnost

Odmoran dolazak na odredište? Zahvaljujući funkciji masaže vozačevog sjedala i drugim komfornim značajkama to će uvijek biti moguće u modelu ŠKODA OCTAVIA. Komforna oprema seže od automatske regulacije razmaka s prediktivnom regulacijom brzine pa sve do 3-zonskog klima-uređaja "Climatronic".

ŠKODA OCTAVIA Udobnost

ODMOR TIJEKOM PUTOVANJA

Provodite li obično i po nekoliko sati za upravljačem? Onda znate koliko je teško konstantno imati pregled nad svim prometnim znakovima, voziti u gustom prometu ili kod zastoja pratiti vozilo ispred sebe. Zato ovdje nastupa sustav potpora za vozača "Traveller" novog modela OCTAVIA. Ako je ta funkcija aktivirana, vozilo prilagođava svoju brzinu situaciji u prometu i najvećoj dopuštenoj brzini, održava svoj pravac te preuzima zaustavljanje i kretanje u zastoju.

UDOBNOST NA SVAKOM SJEDALU

Priuštite si visok stupanj udobnosti u obiteljskom automobilu. Prednja sjedala, koja posjeduju dokaz kvalitete Udruge za zdravlje kralježnice, raspolažu prozračivanjem, funkcijom masaže i namjestivom dubinom sjedala. Putnici u stražnjem dijelu vozila razveselit će se specijalnim naslonima za glavu predviđenima za spavanje, koji će se pobrinuti za odmoran san na dugim putovanjima. Zahvaljujući 3-zonskom klima-uređaju "Climatronic" vozač, suvozač i putnici u stražnjem dijelu vozila moći će namjestiti svoju individualnu ugodnu temperaturu. Dinamična regulacija voznog postroja s namjestivim amortizerima pobrinut će se za udobnu vožnju u svim životnim situacijama i situacijama na cesti.

PAMETNI UREĐAJI ZA SVAKODNEVICU

Od prednjeg dijela vozila pa sve do njegova stražnjeg dijela - model OCTAVIA u svojoj opsežnoj ponudi ima brojna 'Simply Clever' rješenja koja će vaš život učiniti svaki dan malo jednostavnijim. Ruke sam vam zauzete? Otvorite prtljažnik uz pomoć električnog komfornog otvaranja i zatvaranja tako da pokretom noge aktivirate senzor ispod stražnjeg branika. Snop ključeva vam se zagubio negdje duboko u torbi? Za otvaranje vozila aktivirajte bilo koju ručicu vrata - to je moguće zahvaljujući sustavu zaključavanja i pokretanja bez ključa "KESSY".

Dovoljno prostora za cijelu obitelj

Nova, još prostranija OCTAVIA savršeno je prilagođen cijeloj vašoj obitelji. Jednostavno spakirajte sve što vam je potrebno u prtljažnik volumena 600 l - putnicima u prednjem i stražnjem dijelu vozila i dalje ostaje pregršt prostora na raspolaganju. 

ŠKODA OCTAVIA Prostranost

IMA LI DOVOLJNO PROSTORA ZA SVE?

Od sada da. Volumen prtljažnika porastao je za 10 litara na trenutačnih 600 litara i time ostavlja konkurenciju za sobom. A preklapanjem naslona stražnjih sjedala dobit ćete prostor od nevjerojatnih 1550 litara. Pri utovaru predmeta u prtljažnik znat ćete cijeniti pravilan oblik, dužu površinu i brojna 'Simply Clever' rješenja koja vašu prtljagu sigurno drže na postavljenom mjestu: kuke za torbu, mreže, varijabilna podnica utovarnog prostora i Cargo elementi.

Revolucionarna sigurnost

Bezbrižno na putu, neovisno o tome vodi li vas put kroz kaotičan gradski promet ili po brzim, praznim cestama. OCTAVIA raspolaže s nekoliko novih sustava potpora za vozača. Oni zajedno s devet zračnih jastuka podižu zaštitu putnika na sljedeću razinu.

ŠKODA OCTAVIA Sigurnost

SUSTAVI POTPORE ZA VOZAČA

U obiteljskom karavanu nikad ne može biti dovoljno sustava potpora za vozača koji nude zaštitu od opasnih situacija. Novi model OCTAVIA sada može svladati još više situacija. Pri skretanju ulijevo on nadzire promet koji dolazi iz suprotnog smjera i zaustavlja automobil ako prijeti neka opasnost. Nakon parkiranja on nadzire područje iza vozila te vas upozorava ako bi vas drugi automobil ili biciklist mogao dovesti u opasnost pri otvaranju vrata.

Štedljiv rad

Nabavite si prostrani obiteljski automobil čiji su troškovi održavanja povoljni i koji je istovremeno ekološki prihvatljiv. Birajte iz cijele palete benzinskih i dizelskih motora.

ŠKODA OCTAVIA Motori

HIBRIDNA TEHNOLOGIJA ZA MANJU POTROŠNJU

OCTAVIA je prvi model marke ŠKODA s djelomično hibridnom tehnologijom (Dostupna samo u kombinaciji s 1.5 TSI 110kW DSG motorom). Snažnija baterija i elektromotor upotpunjuju benzinski motor, a dijelovi električne strujne mreže napajaju se s 48 V. Na taj način vozilo može u potpunosti isključiti motor na izgaranje - primjerice tijekom vožnji na malim brzinama. Tako se smanjuju i potrošnja i emisije CO2. Krajem 2020. godine na raspolaganju će biti iV-plug-in hibridni pogon kao dodatna varijanta pogona.

MJENJAČ

Svi raspoloživi motori opremljeni su 7-stupanjskim automatskim mjenjačem koji kod ŠKODA modela nosi oznaku DSG. Neprekidno napajanje strujom i mala potrošnja upotpunjuju automatiziranu promjenu stupnjeva prijenosa. Promjena stupnjeva prijenosa u modelu OCTAVIA vrši se putem prekidača na kolu upravljača zahvaljujući tehnologiji shift-by-wire.

Vaša nova OCTAVIA, dobar izbor

  • Nova OCTAVIA predstavlja četvrtu generaciju našeg najprodavanijeg modela.
  • Više od 6,5 milijuna modela OCTAVIA isporučeno je kupcima od 1996. godine.
  • Trenutačno je OCTAVIA najprodavaniji model u brojnim europskim zemljama
  • Tijekom svoje karijere OCTAVIA je dobila više od 50 međunarodnih priznanja.

 

NAJNAPREDNIJI SUSTAVI POTPORA ZA VOZAČA

Komforni sustavi potpore vozaču

Sustav potpora za vozača «Traveller» djelomično preuzima upravljanje vozilom kako bi vam olakšao vožnju i pregled nad situacijom u prometu.

ŠKODA OCTAVIA Komforni sustavi potpore vozaču

SUSTAV POTPORA ZA VOZAČA

Opcijski sustav potpora za vozača obuhvaća razne sustave i funkcije koje ćemo vam pojedinačno predstaviti na sljedećim stranicama. Ako se oni međusobno kombiniraju, vozilo vam može znatno olakšati vožnju i povećati udobnost na putovanju. Nakon aktivacije sustav može automatski zaustaviti vozilo i ponovno ga pokrenuti, održavati njegov pravac, pratiti druga vozila u zastoju te vam prikazivati vozila oko vas na zaslonu ispred.

AUTOMATSKA REGULACIJA RAZMAKA S PREDIKTIVNOM REGULACIJOM BRZINE

Nova prediktivna regulacija brzine proširuje funkcije automatske regulacije razmaka (ACC). Ona ne nadzire samo promet ispred vas, već također obrađuje prepoznate prometne znakove i ograničenja brzine pohranjene u navigacijskom sustavu. Na temelju tih informacija brzina se pravodobno prilagođava, primjerice kada se vozilo približava zavoju, kružnom toku ili križanju odnosno kao reakcija na promjenu najveće  dopuštene brzine.

SUSTAV PREPOZNAVANJA PROMETNIH ZNAKOVA

Modul za obradu slika traži skenirane slike na prepoznatim prometnim znakovima i te rezultate uspoređuje s podacima navigacijskog sustava. Sustav obrađuje znakove ograničenja brzine, znakove zabrane pretjecanja, znakove zabrane prometa u jednosmjernim ulicama te eventualne dodatne napomene i odgovarajuće znakove za prestanak zabrane te ih pokazuje vozaču.

POTPORA ZADRŽAVANJA VOZILA NA VOZNOM TRAKU

Ova značajka upozorava na nenamjerno napuštanje voznog traka. Sustav za to upotrebljava kameru koja prepoznaje oznake na kolniku. Sustav također prepoznaje označene linije gradilišta, prometne stošce te druga ograničenja na cesti ili kolniku.

POTPORA KOD PROMETNOG ZASTOJA

Potpora kod prometnog zastoja olakšava vožnju tijekom zastoja. Ona se koristi automatskom regulacijom razmaka (ACC) i potporom zadržavanja vozila na voznom traku za kretanje i kočenje te za upravljanje kolom upravljača i tako vozilo prilagođava kretanju drugih vozila oko njega u prometnom zastoju.

POTPORA ZA HITNE SLUČAJEVE

Potpora za hitne slučajeve smanjuje rizik od sudara u slučajevima kada se vozač ne osjeća dobro. Nakon što potpora zadržavanja vozila na voznom traku prepozna da se ruke vozača nakon upozorenja ne nalaze na kolu upravljača, aktivirat će se potpora za hitne slučajeve. Ona će usporiti vozilo do zaustavljanja, održavati pravac vozila i uključiti uređaj za svjetlosno upozorenje.

Sigurnosni sustavi potpora

Paleta sigurnosnih sustava potpora upotpunjena je nekim novim, izrazito modernim sustavima potpora.

ŠKODA OCTAVIA Sigurnosni sustavi potpora

SUSTAV FRONT ASSIST SA SUSTAVOM ZAŠTITE PJEŠAKA

Sustav Front Assist je sustav upozorenja na sudar. Ako se sudar ne može spriječiti, ovaj sigurnosni sustav potpora izvršit će kočenje kako bi posljedice sveo na minimum. K tomu će sustav izvršiti kočenje u nuždi ako vidi da će pješak ili biciklist presjeći put vozila na opasan način.

POTPORA ZA SKRETANJE

Potpora za skretanje nadzire vozila koja dolaze iz suprotnog smjera kada skrećete ulijevo, primjerice na križanju. Ako prijeti neposredna opasnost, potpora će u potpunosti zaustaviti vozilo te će se oglasiti signal upozorenja.

SUSTAV SIDE ASSIST

Zahvaljujući dvama radarskim senzorima na stražnjem dijelu vozila opcijski sustav Side Assist prepoznat će vozila koja se približavaju straga ili se nalaze u mrtvom kutu. Sustav će vas na to upozoriti LED signalom na unutrašnjoj strani kućišta vanjskog zrcala. Sustav Side Assist prepoznaje vozila na udaljenosti do 70 m te će vas uspješno upozoriti na opasne situacije na autoputovima i cestama s dva vozna traka.

SUSTAV PROAKTIVNE ZAŠTITE PUTNIKA

U slučaju predstojećeg sudara ili u nestabilnim situacijama u vožnji zategnut će se prednji sigurnosni pojasevi te će se uz pomoć elektroničke kontrole stabilizacije (ESC) gotovo u potpunosti zatvoriti otvoreni bočni prozori kako bi se spriječio prodor stranih tijela u unutrašnjost vozila. Sustav radi u kombinaciji s prednjim i stražnjim radarskim senzorima te sa senzorom za prevrtanje.

MULTIKOLIZIJSKA KOČNICA

Ako je OCTAVIA s aktiviranim zračnim jastucima uključena u neki sudar, ona bi se mogla nastaviti kretati i uzrokovati još jedan sudar. Upravo u takvim slučajevima nastupa multikolizijska kočnica (MKB): ona vozilo usporava do zaustavljanja kako bi spriječila lančani sudar.

LED glavna svjetla

LED matrix glavna svjetla raspolažu matrix funkcijom dugih svjetala, što znači da duga svjetla mogu konstantno ostati uključena, a da pritom ne dolazi do zasljepljivanja drugih vozača.

ŠKODA OCTAVIA LED glavna svjetla

LED MATRIX GLAVNA SVJETLA

LED matrix glavna svjetla za sve funkcije koriste LED diode. Ona su učinkovitija od uobičajenih glavnih svjetala, a dodatno raspolažu dinamičnim svjetlom za vožnju zavojima i inovativnom matrix funkcijom. LED tehnologija pruža brojne prednosti: tako se glavna svjetla odlikuju dužim vijekom trajanja i manjom potrošnjom struje.

Matrix funkcija

Uz pomoć višenamjenske kamere koja prepoznaje izvore svjetla iz vozila koja dolaze iz suprotnog smjera, Matrix funkcija LED glavnih svjetala isključit će pojedine segmente svjetla, koji bi osvjetljavali druga vozila ili prometne znakove, preko LED čipova s mogućnošću individualnog navođenja u stvarnom vremenu. Rezultat je savršeno osvijetljena cesta ispred vas te veća razina sigurnosti.

LED STRAŽNJA SVJETLA

LED stražnja svjetla mogu raspolagati animiranim žmigavcima koji će pokazivati u kojem smjeru namjeravate skrenuti te vozilu dati dodatnu dinamiku. Dizajn stražnjih svjetala u obliku slova C - tipičan za obitelj ŠKODA modela - dobio je svoju modernu interpretaciju.

Jednostavno parkiranje

Nemojte se više brinuti o parkiranju – vaše će vozilo pronaći mjesto i na uskim parkirnim mjestima jednostavnim pritiskom na gumb.

ŠKODA OCTAVIA Jednostavno parkiranje

Potpora upravljanja pri parkiranju

Potpora upravljanja pri parkiranju pružit će savršenu pomoć svima koji bi željeli izbjeći naporno manevriranje pri ulasku u parkirno mjesto. Naime, ovaj sustav pomaže pri pronalasku prikladnog parkirnog mjesta te parkira vozilo na bočna i okomita parkirna mjesta - te čak pomaže pri izlasku iz okomitih parkirnih mjesta. Vi još samo morate dodavati gas i kočiti.

Potpora za kočenje pri manevriranju

Ako pri parkiranju usprkos signalu upozorenja ne stignete pravodobno zakočiti, ŠKODA OCTAVIA nudi vam opcijsku potporu za kočenje pri manevriranju koja će zaustaviti vozilo kako bi spriječila sudar.

Povezivost

UVIJEK ONLINE I NA PUTU

Infotainment sustav nove generacije s ugrađenom SIM karticom nudi praktične funkcije poput prometnih obavijesti ili Wi-Fi veze za mobilne uređaje putnika u vozilu.

ŠKODA OCTAVIA Povezivost

INFOTAINMENT SUSTAV "COLUMBUS"

Premium model infotainmenta je slobodno pozicionirani infotainment sustav "Columbus" veličine 10", kojim se može rukovati preko dodirnog zaslona, ali i preko upravljanja gestama i upravljanja govornim naredbama. Osim radiouređaja oprema također obuhvaća navigacijski sustav, vezu s vašim mobilnim telefonom preko SmartLink sučelja, ŠKODA Connect online usluge te mogućnost korištenja online radiopostaja i usluga streaminga. Preko dodirnog kliznog regulatora možete povećati prikaz karte ili regulirati jačinu zvuka.

DO PET USB-C PRIKLJUČKA

Model OCTAVIA serijski raspolaže dvama modernim, osvijetljenim USB-C priključcima za prijenos podataka i punjenje mobilnih uređaja. Tri dodatna USB-C priključka mogu se opcijski dodati - jedan pokraj osvrtnog zrcala, preko kojega se može puniti kamera, i dva u stražnjem dijelu vozila, preko kojih putnici na stražnjim sjedalima mogu puniti svoje uređaje.

Pametni detalji

Električni osigurač za djecu

Upotreba mehaničkog osigurača za djecu na stražnjim vratima zahtijeva određeni oprez ako ste povremeno s djecom na putu, a povremeno s odraslima. Osigurač za djecu na stražnjim vratima ovisno o potrebi možete elektronički uključiti i isključiti iz vozačevog sjedala.

Roleta za zaštitu od sunca

Ako vam je potrebna zaštita od sunca ili želite u miru i neometano raditi, možete navući rolete za zaštitu od sunca kako biste zaštitili unutrašnjost vozila, a kad ih više nećete trebati, možete ih ponovno kompletno spremiti.

Prostrani pretinci za odlaganje

Pretinci za smartphone uređaje

Pretinci na leđnim naslonima prednjih sjedala idealni su za odlaganje raznoraznih predmeta. No za male smartphone uređaje ipak su preveliki. Zbog toga u modelu OCTAVIA Combi postoji dodatni mali pretinac koji je savršen za mobilne uređaje putnika u stražnjem dijelu vozila.

Držač za boce u prednjim vratima (1,5 litara)

Vožnja se čini puno dužom kada su putnici žedni. Zato je upravo iz tog razloga u oblozi prednjih vrata integriran držač za 1,5-litrenu bocu. Ona je tamo sigurno smještena, neće se udubiti i odmah će biti pri ruci ako je nekome potrebna.

Inteligentna tehnologija

Telefonska kutija s induktivnom stanicom za punjenje

Telefonska kutija predstavlja mobilni pretinac za odlaganje vašeg mobilnog telefona u središnjoj konzoli koji omogućava stabilnu telefonsku vezu i kod slabog signala. Na telefonskoj kutiji može se također puniti smartphone veličine 160 x 80 mm putem standarda za bežično punjenje Qi.

Dva USB-C priključka i jedna 230-V utičnica straga

Kakve novosti! Svađe oko USB priključaka i utičnica sada su prošlost. Naime, u modelu OCTAVIA Combi ima ih sasvim dovoljno. Putnicima u stražnjem dijelu vozila na raspolaganju stoje dva USB-C priključka te jedna 230-V utičnica.

Prtljažnik

Pokrivka s automatskim uvlačenjem

Pokrivka s automatskim uvlačenjem prekriva vašu kompletnu prtljagu u prtljažniku. Ona će vam svoju jaku stranu pokazati kada primjerice budete utovarivali ili istovarivali predmete iz prtljažnika. Nakon otvaranja stražnjeg poklopca pokrivka se automatski uvlači u prvi uklopni položaj.

 

 

Za sva dodatna pitanja obratite nam se s povjerenjem ili nas posjetite na našim lokacijama.

Telefon: 0800 5432
e-mail: kontakt-centar@autozubak.hr