Novosti
Novi Volkswagen Polo
Predstavljen u Hrvatskoj i od sada dostupan
Objavljeno: 2.11.2017.

Aktualizirana verzija ovog uspješnog kompaktnog vozila izuzetno je svestrana: s novim i snažnim dizajnom, većom unutrašnjošću te širokim spektrom komfornih sustava i sustava potpore koji su do sada bili rezervirani za više klase vozila. U potpunosti je obnovljena i paleta motora. Osim brojnih benzinskih (TSI) tu su i dizelski motora (TDI) koji će biti dostupni krajem 2017. godine.

On je jedan od najvećih među mališanima – Polo koji je prodan u više od 14 milijuna primjeraka. Sada je na startnoj poziciji najnovija verzija koja se prvi puta temelji na modularnoj poprečnoj platformi (MQB). Na taj je način moguće ponuditi različite pogonske sustave u klasi kompaktnih vozila.

Novitet u programu: Polo beats

Poseban model baziran na opremi Comfortline koji dodatno sadrži premium sound sistem „beats“ sa 8-kanalnim pojačalom, 6 zvučnika i Subwooferom ukupne snage 300 W. Detalji prepoznatljivi isključivo za navedeni model su ekskluzivno dizajnirane „beats“ dekorativne folije na poklopcu motora i krovu vozila te lakometalni naplatci 16“ u dizajnu „Torsby“. Interijer vozila je prepoznatljiv po dekorativnim umecima „beats“ u boji „Velvet crvena“, a višenamjenskom upravljaču presvučenim kožom, sportskim komfornim prednjim sjedalima te tekstilnim tepisima.

Najnovija generacija modela Polo ubraja se u najmodernija kompaktna vozila na svijetu. Već i osnovna verzija Polo „Trendline“ u sklopu serijske opreme nudi 4 vrata, multikolizijsku kočnicu, LED svjetla za dnevnu vožnju s Coming Home i Leaving Home funkcijom, sustav za ograničenje brzine (Speedlimiter) i sustav nadzora okoline „Front Assist“ sa City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka. K tomu su opcijski dostupni sustavi poput automatske kontrole razmaka „ACC“ (sada se može aktivirati pri brzini do 210 km/h), potpore pri promjeni voznog traka „Blind Spot Detection“ s potporom izlaska iz parkirnog mjesta, djelomično automatske funkcije izlaska iz parkirnog mjesta „Park Assist“ i funkcije kočenja pri manevriranju koja automatski štiti od oštećenja nastalih tijekom parkiranja. Zahvaljujući između ostalog velikoj ponudi vanjskih boja, oblogama instrumentne ploče u različitim bojama, različitim presvlakama sjedala, LED glavnim svjetlima i LED stražnjim svjetlima te, ne manje važno, najvećem panoramskom pomičnom krovu u klasi, model Polo postaje šareniji i individualniji. Područje infotainmenta također nudi puno toga: najnovija generacija raspolaže veličinama zaslona od 6,5 do 8,0 inča, čija funkcionalnost i način rukovanja postavljaju nova mjerila u segmentu kompaktnih vozila. Šestu generaciju modela Polo pogoni ukupno sedam učinkovitih benzinskih i dizelskih motora. Svi su modeli opremljeni start-stop sustavom i modusom rekuperacije; sa snagom većom od 95 KS općenito je moguća kombinacija s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG).

Početna cijena modela Polo Trendline 1.0 75KS je već od 99.300 kn.