Novosti
CarNet aplikacija
Volkswagenova aplikacija od danas prati nestašluke tinejdžera
Objavljeno: 17.5.2018.

Što je automobil bez aplikacije? Danas je normalna stvar da auto možete pratiti, znati koliko ima goriva, pa čak ga poslati da se sam uparkira u dvorište. Jasno, ne rade sve funkcije na svim modelima, niti su sve "otključane" na svim tržištima. Novost iz SAD-a je da je Volkswagen omogućio praćenje vozila ukoliko se vozi u nepredviđeno vrijeme. Korisnik na aplikaciji odabere vrijeme iza kojeg je "sumnjivo" da se auto vozi, a aplikacija šalje obavijest ako je netko automobil vozio.

Dečki s parkinga u nas su vrlo rijetki (tzv. "valet parking"), ali ako odu na đir oko kvarta prilikom parkiranja vlasnik će to doznati. Ako se automobil udalji više od 300 metara od vas u "valet modu", također ćete to doznati. Aplikacija šalje notificatione ili sms poruke, ili oboje, po želji. U sustav je uglavljena i Parkopedia koja djeluje uz pomoć navigacije pa odmah znate gdje ima slobodnih mjesta u blizini.

Aplikacija je i do sada omogućavala otključavanje, zaključavanje, dijagnostiku, log putne brzine i slično. Usluga je za sada dostupna u Americi uz pomoć šestomjesečne besplatne probe, a kasnije će servis koštati 199 dolara godišnje. Jasno, može se plaćati i mjesečno po 18 dolara. Očekuje se da će sve te funkcije uskoro biti ponuđene i na europskim tržištima. Inače, CarNet djeluje već četiri godine, svakako pogledajte video objavjen povodom lansiranja.