Novi Audi Q8

Donosimo pregled Audi Q8 karakteristika, inovacija, Q8 cijena. Audi Q8 konfigurator i isporuka odmah na jednom mjestu.

24.08.2021

Novi Audi Q8 je Audijev luksuzni crossover SUV coupé kojega krase impresivan dizajn, revolucionarna tehnologija, sportski nastup, inteligentni sustavi rukovanja i mnogo više. U nastavku donosimo pregled Q8 karakteristika, inovacija i cijena.

Ovdje preuzmite informativni letak s Q8 tehničkim podacima.

Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz Q8 leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata.

Audi Q8 - osnovne informacije:

  • Novo lice sa Singleframe rešetkom
  • Naglašen offroad izgled
  • Prostrana unutrašnjost
  • Središnji diferencijal s isključivo mehaničkim djelovanjem
  • Ovjes s regulacijom amortizera kao dio serijske opreme
  • Vrhunski infotainment sustav

 

Novi Q8 cijena

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva
741.472kn 170-340 231-462 2,8-10,5l/100km

 

 

 

Novi Q8 eksterijer

Audi Q8 predstavlja novo lice Q-obitelji s dojmljivom Singleframe rešetkom u osmerokutnom dizajnu. Rešetka hladnjaka koja djeluje snažno uspravna je i naglašava samopouzdani izgled vozila zahvaljujući kombinaciji sa spojlerom izvučenim prema naprijed i velikim, markantno konturiranim otvorima za zrak. Elegantno padajuća linija krova nadovezuje se na blago nagnute D stupove i oslanja na quattro izbočine iznad kućišta kotača, u kojima su smješteni veliki kotači veličine do 22". Kontinuiranu svjetlosnu traku na stražnjem dijelu vozila krase crne pozadinske površine.

Dojam čiste snage i precizne dinamike koje su temeljne značajke njegova permanentnog pogona na sve kotače nastaje jasnim konturama kućišta kotača, u koje se mogu smjestiti veliki kotači. Izražene konture i atletski izvedene površine posreduju snagu, kvalitetu i posebnu dinamiku permanentnog pogona na sve kotače. Spojler, maske okvira kućišta kotača, letvice vrata i difuzor istaknuti su posebnom bojom i tako dodatno naglašavaju offroad izgled.

audi q8 - side

audi q8 - back

Audi Q8 dimenzije

Q8 je dugačak 4.986 mm, širok 1.995 mm /  2.190 mm (s retrovizorima), a visok 1.705 mm. Mežuosovinki razmak je 2.995 mm, a težina 2.145 kg. Zapremnina prtljažnika je 605 / 1.755 litara.

audi q8 - dimenzije

Q8 interijer

Audi Q8 nudi izdašan osjećaj prostranosti u kategoriji SUV coupéa zahvaljujući svojoj širini od dva metra. Reducirani, otmjeni dizajn, po želji dostupna individualna konturna sjedala s funkcijom masaže i prozračivanja, komforni automatski klima uređaj s 4 zone te paket kvalitete zraka dodatno naglašavaju elegantni ambijent.

Svi elementi u putničkom prostoru logično su međusobno povezani, a promatrač ih neće smatrati nametljivima. Izvrstan je primjer za ovaj decentan koncept oblikovanja skladno smještanje elemenata na središnjem tunelu, od ravne letve mlaznica za zrak sve do široke konzole s ručicom automatskog mjenjača sustava tiptronic. Opcijsko konturno osvjetljenje u tami će decentno reproducirati linije dizajna. Poseban magnet za poglede: amblem quattro koji je laserskom tehnologijom izveden trodimenzionalno iznad pretinca za rukavice.

Stražnja klupa za tri putnika u stražnjem dijelu vozila može se pomicati - ovisno o tome je li više mjesta potrebno za suputnike ili prtljagu. Ako se leđni nasloni preklope, stvorit će se prostran prostor za pohranu od maksimalno 1.755 litara, a on se komforno može puniti ili prazniti pomoću električnog poklopca prtljažnika.

audi q8 - interijer

Audi Q8 vozna dinamika

Središnji diferencijal s isključivo mehaničkim djelovanjem Audija Q8 serijski usmjerava sile na prednju i stražnju osovinu u omjeru od 40 : 60. Po potrebi će veći dio sila usmjeriti na osovinu s boljom trakcijom. U kombinaciji s razmakom od tla od 254 milimetra, kratkim prevjesima i potporom za vožnju nizbrdo Audi Q8 vozit će i ondje gdje asfaltirane ceste završavaju. Ovjes s regulacijom amortizera dio je serijske opreme. Audi po želji montira zračni ovjes s reguliranom amortizacijom s postavkom za komfor ili za sportska vozna svojstva. Ono prilagođava razmak od tla karoserije, ovisno o situaciji u vožnji i želji vozača, za do 90 milimetara.

Osim serijskoga progresivnog upravljača, čiji prijenosni omjer postaje izravniji što je kut upravljača veći, opcijski je dostupno dinamično upravljanje svim kotačima. Ono omogućuje zakretanje stražnjih kotača za do pet stupnjeva. Tako se Audijem Q8 može, ovisno o brzini, upravljati u različitim modusima: tijekom spore vožnje osovine se automatski usmjeravaju u suprotnim smjerovima i tako povećavaju agilnost vozila. Time se povećava manevarska mogućnost tijekom manevriranja i ulaska u parkirna mjesta. Za razliku od toga, kod većih se brzina osovine usmjeravaju u jednakom smjeru i time poboljšavaju stabilnost u vožnji.

audi q8 - offroad

Q8 infotainment sustav i povezivost

Audi Q8 serijski je opremljen vrhunskim infotainment sustavom MMI navigacijskim sustavom plus. On integrira modul za prijenos podataka Audi connect, tehnologiju Standard LTE Advanced i Wi-Fi hotspot. Online usluge Audi connect upotpunjuju prediktivno planiranje ruta. Inovativno upravljanje govornim naredbama omogućuje sigurno i brzo pozivanje brojnih funkcija preko upravljača. Tako će se Audi Q8 pretvoriti u inteligentnog sugovornika.

Tehnologija MMI touch response

U konceptu rukovanja MMI touch response Audi Q8 gotovo se sve funkcije mogu pozvati preko dvaju velikih zaslona. Gornji zaslon, s dijagonalom od 10,1", služi upravljanju infotainment i navigacijskim sustavom. Na zaslonu veličine 8,6" ispod njega vozač može rukovati klimatizacijom, komfornim funkcijama i unosom teksta. No rijetko je što intuitivnije od govora. Audijem Q8 sada se također može rukovati pomoću njega. To omogućuje interakcija prirodnog govora koja je serijski sadržana u vozilu zahvaljujući MMI navigacijskom sustavu plus. Ovaj inteligentni sustav razumjet će vas, a da pritom ne ovisi o prethodno definiranim naredbama. Bez obzira na to je li riječ o navigacijskim podacima, radiopostajama ili tekstu poruke - vi kažete, vozilo izvršava.

Sustav MMI Navigation plus s Audi virtual cockpitom

Serijski MMI navigacijski sustav plus na temelju odvoženih dionica prepoznaje preferencije vozača i stoga mu može davati inteligentne prijedloge. Online usluge Audi connect upotpunjuju prediktivno planiranje ruta. Serijski Audi virtualni kokpit sa zaslonom od 12,3" stvara dodatnu preglednost u kombinaciji s dvama zaslonima sustava MMI touch response.

Audi phone box

Umetnite i krenite: ako se u opcijski raspoloživom Audi phone boxu nalazi vaš kompatibilni smartphone i ako je povezan s vozilom, on se automatski prepoznaje i njime se može brzo i jednostavno rukovati preko sustava MMI, višenamjenskog upravljača ili govornih naredbi. Povezivanjem pretinca za odlaganje i antene vozila k tomu ćete ostvariti bolju kvalitetu razgovora i prijma. Ako vaš smartphone podržava standard Qi, on se u Audi phone boxu također može puniti - u potpunosti bez kabela.

q8 - phone box

Sound sustav Bang & Olufsen Advanced

Opcijski sound sustav Bang & Olufsen Advanced donosi fascinantan 3D zvuk sa svojim informacijama o visinama tonova na svih pet sjedala. Glazba se prostire unutrašnjošću vozila gotovo kao da je snimljena u koncertnoj dvorani.

Novi Q8 sustavi potpore za vozača

Bez obzira na to je li riječ o ulasku u parkirno mjesto, gradskoj vožnji ili vožnji dugačkim dionicama - Audi Q8 podržava vozača u brojnim situacijama. Među njih se, između ostalog, ubrajaju adaptive cruise control, crossing assist, lane change warning, upozorenje na rubnik i kamere za snimanje okoline. Iza svih ovih značajki krije se centralni upravljački uređaj za sustave potpore za vozača. On permanentno izračunava diferenciranu reprodukciju okoline i tako upravlja sustavima potpore. Podatke za to dobiva - ovisno o opremi - preko do pet radarskih senzora, šest kamera, dvanaest ultrazvučnih senzora i laserskog skenera.

 

 

 

 

Za bilo kakva pitanja ili dodatne informacije slobodno nam se obratitite s povjerenjem na kontakt-centar@autozubak.hr, pozivom na 0800 5432 ili u jednom od naših Audi AutoZubak salona

 

Direktan kontakt:

Audi centar Sesvete

Adresa: Ljudevita Posavskog 7a, Sesvete

Kontakt: Matej Golub, Voditelj prodaje vozila Sesvete

Telefon: 098 254 809

E-mail: matej.golub@autozubak.hr

 

Audi centar Osijek

Adresa: Martina Divalta 326, Osijek

Kontakt: Ivana Vukašinović, Voditeljica prodaje vozila Osijek

Telefon: 098 418 477

E-mail: Ivana.Vukasinovic@autozubak.hr

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.