Novi Audi Q2

Audi Q2 s izraženijim dizajnom, novim sustavima pomoći i snažnim i štedljivim motorima u AutoZubaku

02.12.2020

Audi Q2 možete pogledati uživo i isprobati u AutoZubak Audi salonima u Sesvetama i Osijeku. Za vas smo pripremili i vrlo povoljne modele financiranja uz Q2 leasing s plaćanjem do 4 rate i 0% kamata te operativni leasing uz rok financiranja 36-60 mjeseci i zamjenu vašeg starog auta za novi.

Novi Audi Q2 - Osnovne informacije:

  • Još izraženiji dizajn
  • Novi sustavi pomoći u vožnji
  • LED prednja svjetla sada su dio serijske opreme, a Matrix LED tehnologija je opcija
  • Cijena već od 207.458kn
  • Edition 10, Select, Advanced+, S line+ i SQ2 modeli opreme

 

 

Cijena od (uključujući PDV) Snaga motora (kW) Snaga motora (KS) Potrošnja goriva
207.458kn 81-221kW 110-300KS 4,7-8,4l/100km

 

Audi Q2 eksterijer

Audi Q2 je robusni svestrani automobil za svakodnevnu uporabu i slobodno vrijeme, čiji karakter se odražava u izgledu karoserije: istovremeno je sportski, izdužen i snažan, a kutovi i rubovi ovom kompaktnom SUV modelu pružaju samouvjereni izgled.

Dizajneri su sada primijenili motiv poligona, koji već karakterizira prednji kraj i bočnu liniju, i na stražnji kraj. Branik ima integrirani umetak difuzora s velikim peterostranim poligonima. Prednji kraj je također modificiran, tako što su površine ispod prednjih svjetala sada izvučene na izraženiji način. Osmerokutna Singleframe prednja maska je malo niža, što čini da se prednji kraj doima širim. Njegov umetak također interpretira motiv poligona. Advanced i S line paket opreme uključuju uske otvore između maske hladnjaka i poklopca motora, što podsjeća na Audi Sport quattro model, ikonu ove marke. Veliki implicirani otvori za zrak također se čine izraženiji, pogotovo u slučaju S line paketa.

audi q2

LED ili Matrix LED prednja svjetla - Audi Q2 akcija

LED prednja svjetla sada su dio serijske opreme modela Audi Q2, a Matrix LED prednja svjetla dostupna su kao opcija. Sedam individualnih LED lampi, koje su ugrađene u zajednički modul, emitira inteligentno kontrolirani snop svjetlosti. Uvijek osvjetljavaju cestu što je sjajnije moguće, bez zasljepljivanja drugih sudionika u prometu. Deset svjetlećih dioda, ugrađenih iza romboidnih optičkih komponenata, generira dnevno pozicijsko svjetlo, dok sedam dodatnih LED-ica dodatno generira dinamične pokazivače smjera.

Što se tiče stražnjih svjetala, klijenti mogu birati između dvije LED izvedbe – s ili bez dinamičnih pokazivača smjera. Ako se odaberu Matrix LED prednja svjetla, dinamični pokazivači smjera dio su serijske opreme i na stražnjim svjetlima. Uz to, prednja i stražnja svjetla usmjeravaju pažnju na model Q2 sa svjetlosnim efektima tijekom zaključavanja i otključavanja automobila.

audi q2 - svjetla

Audi Q2 boje - Audi Q2 prodaja

Paleta boja ovog kompaktnog SUV modela uključuje pet novih boja: Apple zelena imat će svoju premijeru u Audijevoj ponudi, a Manhattan siva, Navarra plava, Arrow siva i Turbo plava nove su boje za model Q2. Obloge C-nosača izvedene su u boji karoserije ili zadržane u crnim, sivim i srebrnim tonovima, ovisno o paketu opreme. Moguće je odabrati tri inačice dodataka u donjem dijelu karoserije: Matt crna u osnovnoj inačici, Manhattan siva u advanced paketu te u boji karoserije u S line paketu.

Audi Q2 dimenzije

Kao rezultat revizije, Q2 je postao par milimetara duži te sada po dužini mjeri 4,21 metra, dok su širina od 1,79 metara i visina od 1,54 metra ostali jednaki. Koeficijent otpora zraka od 0,31 (sa sportskim ovjesom) u ovom segmentu predstavlja top vrijednost. Prtljažnik u osnovnoj izvedbi ima kapacitet od 405 litara, a kada se preklope nasloni stražnjih sjedala povećava se do 1.050 litara.

audi q2 dimenzije

Audi Q2 unutrašnjost

Prostrana unutrašnjost Audija Q2 može primiti pet putnika. Unutrašnji dizajn odražava zategnuti dizajnerski izričaj vanjštine. Ventilacijski otvori i glava ručice ručnog ili S tronic mjenjača imaju novi izgled. Kupci modela Q2 mogu naručiti S line unutrašnjost, umjesto osnovne izvedbe, a obje unutrašnje izvedbe mogu se slobodno kombinirati s tri izvedbe vanjštine. Uz opcijski paket ambijentalnog osvjetljenja plus, umetci armature i središnja konzola uključuju elegantno pozadinsko osvjetljenje.

Materijal od Dinamic mikrovlakana predstavlja novost u ponudi i zamijenit će obloge od Alcantare. Audi je okupio sve presvlake i boje u osam paketa, od čega su četiri dodijeljena osnovnoj unutrašnjosti, dok su ostala četiri dodijeljena S line unutrašnjosti. Opcijska oprema je također okupljena u pakete jer to pruža bolji pregled iscrpne ponude tijekom konfiguracije. Bilo da se radi o klimatizaciji, udobnosti, funkcionalnosti, unutrašnjosti, informacijama i zabavi ili sustavima pomoći, svi paketi su tako složeni da zadovoljavaju sve želje klijenata. Audi će ovu strategiju u budućnosti primijeniti u modelima svih serija te ih prilagoditi odgovarajućim preferencijama na bitnim globalnim tržištima.

Opcijska oprema modela Q2 uključuje sportska sjedala s istaknutim bočnim osloncima, po visini podesivo sjedalo suvozača, automatski klima uređaj s 2 zone i grijanje/prozračivanje u mirovanju. Kao opcija su dostupni električna podizna stražnja vrata i kuka za vuču.

 

 

Infotainment sustav - Audi Q2 cijena

Ponuda u smislu uporabe i zaslona također je strukturirana u nekoliko razina. Kreće se od analogne ploče s instrumentima i MMI radio plus sustavom s DAB+ prijemnikom do Audijevog virtualnog kokpita s 12,3-inčnim zaslonom i MMI navigation plus sustav s 8,3-inčnim zaslonom. Njime se upravlja preko MMI kontrolera na središnjem tunelu (MMI touch) ili preko glasovnih naredbi s prirodnim jezikom. Moduli kao što su Audi phone box u dvije izvedbe – s i bez funkcije punjenja – zaokružuju hardverski program. Bang & Olufsen Premium audio sustav, koji uključuje 14 zvučnika s izlaznom snagom do 705 W, predstavlja jedinstvenu ponudu u segmentu malih SUV modela.

MMI navigation plus sustav uključuje LTE modul za brzi prijenos podataka i Wi-Fi spojnu točku koju putnici mogu koristiti za povezivanje njihovih mobilnih uređaja. Top informacijsko-zabavni sustav u model Q2 uvodi Audi connect usluge, uključujući online prometne informacije.

audi q2 interijer

Pet snažnih pogona: tri TFSI i dva TDI motora

Audi Q2 se na tržištu prodaje sa snažnim benzinskim motorom: motor 1.5 TFSI razvija snagu od 110 kW (150 KS) i okretni moment od 250 Nm. U NEDC ciklusu vožnje ovaj profinjeni četiri-cilindrični motor troši samo 5,4–5,1 litara goriva na 100 kilometara, što odgovara CO2 emisijama od 124–116 grama CO2 po kilometru. Pri niskim opterećenjima i okretajima motora njegov učinkoviti sustav aktiviranja cilindara na zahtjev (COD) privremeno deaktivira drugi i treći cilindar.

U ponudi se nalaze i dodatni TDI i TFSI motori. Svi motori sukladni su novoj Euro 6 AP normi emisije, a tehnologija dvostrukog doziranja u dizelskim motorima minimizira NOx emisije. U ovom slučaju dva SCR katalizatora rade zajedno: jedan je ugrađen direktno iza motora, a drugi je ugrađen u podnicu vozila. Pokrivaju različite uvjete rada i međusobno se nadopunjuju. Ovdje pronađite sve Audi Q2 tehničke podatke o motorima i potrošnji.

Model Q2 s 1.5 TFSI motorom silazi s proizvodne linije s ručnim šest-stupanjskim mjenjačem kao dijelom serijske opreme, dok je sedam-stupanjski S tronic mjenjač dostupan kao opcija. Za neke inačice motora dostupan je quattro stalni pogon na sve kotače. Njegova višeslojna spojka, koja prema potrebi prebacuje dio ili cijeli moment motora na stražnje kotače, pripada novoj generaciji. Ova izvedba je oko jednog kilograma lakša od prethodne te istovremeno nudi veću učinkovitost zahvaljujući raznim detaljima kao što su ležajevi i opskrba ulja.

Audi Q2 - Sustavi pomoći u vožnji

Sustavi pomoći za model Q2 dolaze izravno iz visoke klase. Standardni Audi pre sense prednji sustav koristi radar za nadziranje područja ispred automobila kako bi se izbjegle nesreće ili smanjio njihov intenzitet. Dio dodatne opreme čini i sustav upozorenja na izlazak iz vozne trake. Opcijski sustavi podijeljeni su u pakete pomoći pri parkiranju, sigurnosti i pomoći vozaču. Paket pomoći pri parkiranju uključuje kameru za vožnju unazad i parking sustav sprijeda i straga. Sustav pomoći pri parkiranju, koji može automatski upravljati automobil u i iz parkirnih mjesta, dostupan je kao nadogradnja. Paket sigurnosti uključuje upozorenje kod izlaska iz prometnog traka, asistent kod bočnog prometa straga te Audi pre sense basic i Audi pre sense stražnji sustav.

Paket pomoći vozaču uključuje novi tehnološki napredni sustav, adaptivni tempomat, koji je dostupan u kombinaciji s Audijevim virtualnim kokpitom i S tronic mjenjačem. Vozač u mnogim situacijama ima mogućnost prepuštanja da sustav u velikoj mjeri preuzme ubrzavanje, usporavanje i upravljanje unutar vozne trake. Kako bi održao poprečno vođenje, vozač treba samo lagano dodirnuti upravljač s HOD Hands-On Detection tehnologijom - otkriva kada su dlanovi na upravljaču, koji je dio sustava, kako bi dokazao da obraća pažnju na promet. Adaptivni tempomat djeluje u cijelom rasponu brzina. U kombinaciji s na kameri baziranom sustavu prepoznavanja prometnih znakova, u određenim situacijama uzrokuje automatsko usporavanje automobila, na primjer, prilikom približavanja prometnom znaku naselja. Model Q2 će ubrzati čim bude dozvoljena viša brzina.

Podesivi ovjes prilagođava se različitim situacijama u vožnji zahvaljujući elektroničkom upravljanju amortizerima. Možete ga namjestiti putem Audi drive select sustava u različitim načinima rada auto, dynamic i comfort, izborom dinamičnije osnovne postavke ili one više usmjerene na komfor.

 

 

Za sve dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem.

 

Direktan kontakt:

Audi centar Sesvete

Adresa: Ljudevita Posavskog 7a, Sesvete

Kontakt: Matej Golub, Voditelj prodaje vozila Sesvete

Telefon: 098 254 809

E-mail: matej.golub@autozubak.hr

 

Audi centar Osijek

Adresa: Martina Divalta 326, Osijek

Kontakt: Ivana Vukašinović, Voditeljica prodaje vozila Osijek

Telefon: 098 418 477

E-mail: Ivana.Vukasinovic@autozubak.hr

 

* Sve iskazane cijene su informativnog karaktera i podložne promjenama. Slike su informativnog karaktera.