Audi R8 V10

Ono kada ti umjetnik rastavi Audi R8 V10 do zadnjeg vijka

14.05.2019

Audi je ne tako davno napravio posebnu varijantu Audija R8 Deccennium koja slavi 10 godina V10 motora. Samo će ih 222 primjerka napraviti što im daje ekskluzivnost. I kao da to nije dovoljno, angažirali su umjetnika Fabiana Oefnera koji je doslovce dezintegrirao jednog Audija R8 V10 rastavivši stražnji dio "do posljednjeg vijka".

Ako ste oduvijek željeli vidjeti kako superautomobil izgleda rastavljen, ovo je idealna prilika. Osim toga, može se pogledati i video u kojem komadići doslovce "odlebde" s automobila. Možemo samo zamisliti količinu vremena i truda koji su utrošeni u ovaj projekt.

Fabian Oefner već je ovo radio i prije. S Lamborghinijem. Doslovce je rastavio Miuru. Pred nekoliko godina to je učinio i s Porscheovim 956 LeMans prototipom. Čini se kako je za Porsche korišten i smanjeni model, ali u slučaju Audija sve je rađeno u "jedan naprema jedan", odnosno na pravom pravcatom autu!

Stvar se radi ovako: svaki se dio skine s automobila i detaljno iz nekoliko kutova snimi Hasselblad fotoaparatom. Svaki je dio zatim smješten u digitalnu sliku nakon čega se radi animacija. Čini se komplicirano, i tako i jest. Ali rezultat je najcool poster kojeg si uopće možete zamisliti.