Novi Arteon

Virtualne svjetska premijera 24. lipnja

08.06.2020

Arteon je Volkswagenov Gran Turismo – avangardan, nabijen energijom i učinkovit. Volkswagen sada omogućuje prvi uvid u novi Arteon. Uz klasični Gran Turismo, u budućnosti će biti dostupna i dodatna varijanta modelske linije kao Shooting Brake. Ova je varijanta istovremeno dinamična i elegantna, a impresionira fleksibilnim konceptom karavana. Klaus Bischoff, voditelj dizajna Volkswagen koncerna i dizajna marke Volkswagen: „S modelom Arteon Shooting Brake stvorili smo novu ravnotežu između brzine, snage i prostora.“

U okviru debija dviju verzija modela Arteon marka Volkswagen će predstaviti temeljiti redizajn ove modelske linije. U unutrašnjosti Arteon dobiva potpuno novi izgled cockpita koji se savršeno uklapa u ekskluzivnu karizmu ovih modela. Ovdje su integrirani najnoviji modularni infotainment sustavi (MIB3) koji osiguravaju najbolje moguće umreženje.

U području tehnologije odnosno spektra pogona također su uvedene promjene. Svi se motori odlikuju visokom razinom učinkovitosti, niskim vrijednostima emisija i snažnim okretnim momentom. Maksimalna učinkovitost postiže se zahvaljujući inovativnim tehnologijama motora i ispušnih sustava koje će sa sigurnošću ispuniti i zahtjeve u budućnosti.