transparent photo
Lead photo

Volkswagen Polo 1.4 Rabbit

Volkswagen Polo 1.4 Rabbit

Šminkerska oprema po nižoj cijeni

„Mali Golf“ više nego ikada opravdava visoku reputaciju zahvaljujući i novom, šminkerskom paketu opreme Rabbit, koji će u kombinaciji s benzincem od 86 KS mnogima postati prvi izbor

Photo

Znate li koji mali auto već godinu i pol dana drma europskim tržištima? Volkswagen Polo! Naravno, to nije slučajno, jer njemački mališan u bilo kojoj izvedbi pruža osjećaj prave vrijednosti za uloženi novac. Tako nije rijetkost čuti da je Polo zapravo Golf u manjem formatu, a svi dobro znamo što takva kvalifikacija znači. Nakon testa specijalne, privlačno opremljene izvedbe Rabbit s provjerenim benzinskim motorom 1.4 16V možemo se samo složiti s time.

Mekano zatvaranje vrata, kvalitetni materijali i tenkovski čvrsta izrada, koji već pri prvom kontaktu pružaju osjećaj vječitog trajanja, prvi je znak da Polo nije bez razloga nešto skuplji od većine konkurenata. Imponira i ozbiljan izgled prednjeg dijela, s primjesama linija Golfa i novog Passata, a jednako dobro raspoloženje nudi oprema.

Zaboravite na priče iz susjedstva kako je mali Volkswagen škrto opremljen - to pripada prošlosti. Već najjeftinija izvedba nudi klima uređaj, ABS, ESP, servo upravljač podesiv po dubini i visini, električno pokretane prozore, centralno zaključavanje, radio/CD uređaj, 4 zračna jastuka… Prava je poslastica, pak, novi paket Rabbit, čiji naziv asocira na legendarnu američku verziju Golfa. Po znatno nižoj cijeni nego što bi stajale kao individualne doplate, vozača dočekuju aluminijski naplaci s niskoprofilnim gumama, dodatno zatamnjena stražnja stakla, električno pokretani i grijani retrovizori, snažniji radio, daljinska komanda centralnog zaključavanja, upravljač i mjenjač u koži, središnji nasloni za ruke, paket detalja Sport Comfort…

Osim toga, tako šminkerski opremljen Polo dovoljno je prostran da i putovanje ozbiljnijeg karaktera ne ostane u lošem sjećanju. Zasluge za to nose i dobro odmjerena sjedala, ali i čvrst, a udoban ovjes. Jednako tako precizan mjenjač i upravljač, ali i jedan od najpopularnijih malih benzinaca - 1.4 16V snage 86 KS.

Mnogi mu još uvijek više vjeruju nego downsizing turbobenzincima, tim više što je uglađen u radu te lijepo objedinjuje solidne performanse i umjerenu potrošnju, u prosjeku oko 6,5 litara. Po tko zna koji puta uvjerili smo se da je riječ o primjerenom motoru, kako za grad tako i otvorenu cestu.